Arrangementer

Under Matstreif finner du et manfold av spennende arrangementer som feirer norsk mat og drikke. festivalen tilbyr noe for alle.

I tillegg til smakene og duftene er Matstreif en plattform for læring og inspirasjon, hvor du som besøkende får innblikk i produksjonsprosesser, bærekraftige praksiser og historiene bak produktene.

ed55fbe3-32df-4a31-a02c-5da692870fce-NM_OST_logo_2025_mørk_1920x1080_bilde str.1745323081.png

NM i ost - FAGDAG

Velkommen til fagsamling for alle som er glad i ost, bransjefolk, produsenter og kjøkkensjefer: Verdens beste ost – hvordan sikrer vi rekrutteringa? Vi belyser tema på uformelt vis med innlegg, panelsamtaler og deilige smaksprøver fra Oluf Lorentzen og Matcompaniet, servert sammen med norsk sider. Sikre deg billett nå for en lærerik og smakfull opplevelse!

Tid: torsdag 18. september kl 12.00

Sted: Vulkan Arena, Oslo

ed55fbe3-32df-4a31-a02c-5da692870fce-NM_OST_logo_2025_mørk_1920x1080_bilde str.1745323081.png

NM i ost - FINALEFEST

Bli med på finalefest med ostebord og aperitif! Se vinneren kåres live på scenen og smak deg gjennom et ostebord bestående av Norges beste oster! Dørene åpner kl. 18.00 med aperitif.

Tid: torsdag 18. september kl 18.00

Sted: Vulkan Arena, Oslo

Hanen_NorskSider_0321_50728

Sidersmaking

Norsk sider blir mer og mer populært, og når du får smake en god håndverksider forstår du hvorfor! På denne sidersmakingen får du litt historie, noe naturfag og mange nye smaker. Tips om sider til mat hører selvsagt med.

Programleder og vert for sidersmakingen er pommelier Jørn Tore Persen fra Ølakademiet

Tid: fredag 19. september kl 13.00

Sted: Harlem Bar 2.etg

Skjermbilde 2025-06-26 105510

Ølsmaking

Du får smake på øl fra norske håndverksbryggerier, lære om de ulike øltypene og møte noen av bryggerne, fra Trysil bryggeri, Nøgne Ø, Ølsmia, Wettre bryggeri, Hogna bryggeri og Raus bryggeri

Tid: fredag 19. september kl 14.00

Sted: Harlem Bar 2.etg

Hanen_NorskSider_0321_50728

Sidersmaking

Norsk sider blir mer og mer populært, og når du får smake en god håndverksider forstår du hvorfor! På denne sidersmakingen får du litt historie, noe naturfag og mange nye smaker. Tips om sider til mat hører selvsagt med.

Programleder og vert for sidersmakingen er pommelier Jørn Tore Persen fra Ølakademiet

Tid: fredag 19. september kl 15.00

Sted: Harlem Bar 2.etg

Skjermbilde 2025-06-26 110058

Osteløype

Bli med på osteløype i Oslo og bli kjent med noen av Oslos fremste og flotteste osteutsalg: Jacob's Majorstuen, Frogner Special, Gutta VIA og Winther Ysteri på Aker Brygge. På hvert stoppested får vi høre litt om virksomheten og smake på noen gode oster. Vertskap og osteguide på osteløypa er osteentusiast, podkaster, opplevenlsespioné og konferansier fra NM i ost, Pål Knutsson Medhus.

Tid: fredag 19. september kl 15.00

Sted: Oppmøte Jacob´s Majorstuen

beer-2565096_a6e93_hd.jpeg

Masterclass akevitt og ost

Norsk akevitt har lange tradisjoner og mye kulturhistorie. På denne smakingen får du servert flere spennende norske akevitter, sammen med norske oster.

Programleder og vert for kvelden er masterblender hos Anora, Morten Paulsen. Få i Norge kan mer om akevitt og dens hemmeligheter enn Morten.

Tid: fredag 19. september kl 16.00

Sted: HIMKOK

Hanen_NorskSider_0321_50728

Masterclass sider og ost

Norsk sider blir mer og mer populært, og når du får smake en god håndverksider forstår du hvorfor!

Det samme kan sies om norsk håndverksost, som er i verdensklasse. Her får du faglig påfyll og historiene fra ekspertene selv - nemlig de som har laget både osten og sideren. Vi går inn på hvordan lokale råvarer løfter hverandre.

Tid: fredag 19. september kl 16.30

Sted: Harlem Bar 2.etg

Skjermbilde 2025-06-26 105510

Masterclass øl og ost

Hvorfor passer ost så godt til øl? Vi smaker oss gjennom 5 oster og 5 øl, med osteekspert og ølekspert.

Du får smake på øl fra noen av Norges beste håndverksbryggerier, lære om de ulike øltypene, og ikke minst hvordan ølene passer perfekt til ulike oster.

Tid: fredag 19. september kl 18.00

Sted: BD57 - BrewDog Gründerløkka

Hanen_NorskSider_0321_50728

Sidersmaking

Norsk sider blir mer og mer populært, og når du får smake en god håndverksider forstår du hvorfor! På denne sidersmakingen får du litt historie, noe naturfag og mange nye smaker. Tips om sider til mat hører selvsagt med.

Programleder og vert for sidersmakingen er pommelier Jørn Tore Persen fra Ølakademiet, som er kjent for sine mange kurs med god drikke og mat over hele landet.

Tid: lørdag 20. september kl 13.00

Sted: Harlem Bar 2.etg

Skjermbilde 2025-06-26 105510

Ølsmaking

Du får smake på øl fra norske håndverksbryggerier, lære om de ulike øltypene og møte noen av bryggerne, fra Trysil bryggeri, Nøgne Ø, Ølsmia, Wettre bryggeri, Hogna bryggeri og Raus bryggeri.

Tid: lørdag 20. september kl 14.00

Sted: Harlem Bar 2.etg

Hanen_NorskSider_0321_50728

Sidersmaking

Norsk sider blir mer og mer populært, og når du får smake en god håndverksider forstår du hvorfor! På denne sidersmakingen får du litt historie, noe naturfag og mange nye smaker. Tips om sider til mat hører selvsagt med.

Programleder og vert for sidersmakingen er pommelier Jørn Tore Persen fra Ølakademiet, som er kjent for sine mange kurs med god drikke og mat over hele landet.

Tid: lørdag 20. september kl 15.00

Sted: Harlem Bar 2.etg

Skjermbilde 2025-06-26 110058

Osteløype

Bli med på osteløype i Oslo og bli kjent med noen av Oslos fremste og flotteste osteutsalg: Jacob's Majorstuen, Frogner Special, Gutta VIA og Winther Ysteri på Aker Brygge. På hvert stoppested får vi høre litt om virksomheten og smake på noen gode oster. Vertskap og osteguide på osteløypa er osteentusiast, podkaster, opplevenlsespioné og konferansier fra NM i ost, Pål Knutsson Medhus.

Tid: lørdag 20. september kl 15.00

Sted: Oppmøte Jacob´s Majorstuen

beer-2565096_a6e93_hd.jpeg

Masterclass akevitt og ost

Norsk akevitt har lange tradisjoner og mye kulturhistorie. På denne smakingen får du servert flere spennende norske akevitter, sammen med norske oster.

Programleder og vert for kvelden er masterblender hos Anora, Morten Paulsen. Få i Norge kan mer om akevitt og dens hemmeligheter enn Morten.

Tid: lørdag 20. september kl 16.00

Sted: HIMKOK

Hanen_NorskSider_0321_50728

Masterclass sider og ost

Norsk sider blir mer og mer populært, og når du får smake en god håndverksider forstår du hvorfor!

Det samme kan sies om norsk håndverksost, som er i verdensklasse. Her får du faglig påfyll og historiene fra ekspertene selv - nemlig de som har laget både osten og sideren. Vi går inn på hvordan lokale råvarer løfter hverandre.

Tid: lørdag 20. september kl 16.30

Sted: Harlem Bar 2.etg

Sidermiddag

Cidermakers dinner

4-retters middag med sider! Velkommen til cidermakers dinner på Nedre Foss Gård, og møt noen av Norges fremste siderprodusenter.

Gjennom fire sesongbaserte retter blir du guidet gjennom måltidet og lærer grunnleggende regler om sider i og til mat. Vi lover gode smakskombinasjoner og forteller deg hvorfor de treffer så godt. Velkommen til bords på vakre Nedre Foss Gård i Oslo!

Tid: lørdag 20. september kl 17.30

Sted: Nedre Foss Gård

Skjermbilde 2025-06-26 105510

Ølsafari

Vi går i samlet tog fra Youngstorget når det stenger klokken 18.00 til fire forskjellige steder: Crow Bryggeri, Cafe Sara, BD57 og Grunerløkka Brygghus (i bakgården på bryggeriet). På hvert stoppested får vi servert en smårett med en nøye utvalgt øl som passer til. Dette er en 1,5 km lang tur der Ølsirkus guider, organiserer, og sørger for en helhetlig opplevelse.

Tid: lørdag 20. september kl 18.00

Sted: Samlet avreise fra Youngstorget