Opplev spennende og smakfulle mat- og drikkeopplevelser rundt om i hele Oslo. Smak deg gjennom byen med Matstreif

Arrangement:

Etegildet_4

Matkino på Cinemateket

Cinemateket viser Marco Ferreri sin Etegildet (originaltittel: La Grande Bouffe) - en fransk-italiensk svart dramakomedie fra 1973
Før kinostart vil Justin fra Bakkekroen og gutta fra Soppkompaniet servere deg en heftig juicy og greasy pulled pork og pulled Lion's mane burger
Matservering: Kl. 17.00
Visning av film: Kl. 18.00
Aldersgrense: 18 år

 

Tid: 20. september kl 17.00

Sted: Cinemateket

Ø-merke. Foto_HeiaFolk_DebioMarked

Ta del i økoløypa!

Bli med på en guidet tur i økoløypa på Youngstorget! Økobønder viser deg hvordan økologisk mat produseres, og du får smake underveis. Møt bønder fra fire utvalgte gårder og lær om økologisk drift. Turen ledes av inspirator og bonde Ingri Rosen Guren.

 

Tid: 20. september kl 12 og 17.00

Sted: Youngstorget v/fontenen

IMG_0140

Sider- og sjømatcruise

Opplev det beste av norsk sjømat og sider i kombinasjon.

Sider- og sjømatcruise med Jomfruen kjører to turer lørdag 21. september
Billetten inkluderer smaking av norsk sider med presentasjon fra produsentene, sjømattallerken og en 2 timers båttur i indre oslofjord.

 

Tid: 21. september kl 13.00 - 15.00 og kl 16.00 - 18.00

Sted: Oppmøte Rådhusbrygge 3

Matkino Gamalost (hvis vi får bruke bildet)

Matkino på Cinemateket

Den siste ostemaker. En kortfilm om Bitten, gamalosten og selve livet.

Servering av småretter: Kl. 14.00
Innlegg fra Kristin Glûck-Teigland og filmvisning: Kl. 14.30
Billetten inkluderer filmvisning, foredrag og småretter

 

Tid: 21. september kl 14.00

Sted: Cinemateket

Fresh lettuce

Fremtidens mat eller hva skal vi spise i fremtiden

Foodlessons – norsk matkultur i fremtiden!

Fremtidens mat eller hva skal vi spise i fremtiden – Et bidrag til matnasjonen Norge 2030.

Hovedpunkter i filmen:

- I 2030 har Norge satt seg som mål å være kjent som en matnasjon med råvarer og retter i verdensklasse.
- Vi skal ha vakre naturlandskap, god dyrevelferd, og vi skal utnytte råvarene våre enda bedre.
- Vi skal være stolte av mattradisjonene våre, og samtidig la oss inspirere av nye impulser.
- Vi skal basere matkulturen vår på produkter vi kan produsere i Norge.

Presentasjon av kåseriet
Jomfru Truchs, Christianias fast food dronning på 1840-tallet

Ragnhild Hutchison har PhD i historie,og arbeidet 15 år som forsker. Nå leder hun Tidvis, et selskap som utforsker nye måter å formidle historie og kulturarv.

 

Presentasjon av debatten;
Hva tenker forskeren, kjøpmannen, restauratøren og bonden om fremtidens mat?

Deltakerne:

- Annechen Bahr Bugge
professor på OsloMet
- Eivind Haalien
sjef for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen. Kokk
- Kaja Skovborg Hansen
Medgrunder av Vippa og Credo på Nasjonalbiblioteket
- Tor Jacob Solberg
bonde og leder av Norges Bonde og Småbrukarlag

Lørdag 21. september kl.13.00 møtes vi på Vega Scene for å få innblikk i og tanker rundt fremtidens mat fra bonden, kokken, kjøpmannen – og forskeren.

 

Tid: 21. september kl 13.00

Sted: Vega/Scene 3

image003

Cocktails på Oslo Håndverksdestilleri

Oslo Håndverksdestilleri ønsker å formidle smaken av Norge og Norden gjennom destillering

Her er det mulig å handle cocktails laget av husets egne produkter, i en hyggelig atmosfære. Det gjøres også enkelte omvisninger inn i selve destilleriet hvis noen ønsker dette.

 

Tid: 21. september mellom kl 16.00-22.00

Sted: Nils Hansens vei 12

Paviljongen

Sider-aften med Egge Gård

Opplev en kveld med god mat og sider i verdensklasse. Egge Gård kommer på besøk og har med seg et utvalg av sider som de har matchet med en 3-retters meny.

 

Tid: 20. september kl 19.00

Sted: Refstadveien 73

454001621_950817356846916_2433347188258065197_n

Ganestreif på Fenaknoken

Bli med på et 10-retters ganespa tilberedt på det beste av lokale og ureiste råvarer. Gjør deg klar til en kveld med muntre historier og sleivspark.

 

Tid: 20. september mellom kl 18.15-22.00

Sted: Akershusstranda 27

Smaking-sider-oelakademiet-1-1536x1024

Foto: Malene Kolstø

Smakinger og kurs

Ølakademiet feirer norsk mat og drikke og har satt opp ølsmakinger, og kurs der du kan lære å lage din egen sider.

 

Tid: 20. -21. september

Sted: Thorvald Meyersgate 71

NB: WEBSTØRRELSE, TIL NETTBRUK. IKKE EGNET FOR PRINT. BRUK DA DE STØRRE VERSJONENE AV BILDENE.
Onsdagsdugnad på Losæter i Oslo, mellom luftetårnene i Bjørvika bugner det av grønt. Frivillige hjelper bybonden med luking, vanning, høsting og matlaging - og spiser middag sammen i bakehuset etterpå. Maten er laget av grøden fra området.  
Bilder til bruk av Bymiljøetaten i Oslo. Foto: Siv Dolmen.

Matstreif på Losæter

Velkommen til Losæter, en demonstrasjonssæter midt i byen. Bli med på en spennende omvisning i grønnsakshagen, lær om dyrking og kunst i byen, betydning av lokal matproduksjon og ta en smaksprøve av det vi har å by på! Du far anledning til å spørre om alt av grønnsaksdyrking og urbant landbruk i Oslo, du kan grave litt i jorda og oppleve en ny side av Oslo, slappe av i bakehuset med en kopp te eller kaffe og nyte utsikten over fjorden eller bare slår av en prat. Losæter holder åpen gård lørdag 21.september, og holder omvisninger kl.12.00-13.00 og kl.13.30-14.30. Ingen påmelding. Velkommen!

 

Tid: 21. september

Sted: Kongshavnveien, Bjørvika

mushroom_seaspaghetti

Kjøkkenskole på Dampkjøkkenet hos Indre Oslo Matforedling

Opplev en kjøkkentime med Zoe Christiansen fra Northern Company under Matstreif! Lær hvordan du kan bruke tang og fermenteringer i matlaging med fokus på nordiske råvarer og sesonger. Zoe, som startet Norges første bedrift med fokus på tang, vil gi en spennende introduksjon til råvaren tang, inkludert smaksprøver og oppskrifter som sopp og tang.

 

Tid: 21. september kl.14.00-14.45

Sted: Christian Krohgs gate 15

bøkker_og_destillasjonsapp_compressed

Se produksjon av norsk akevitt

Bli med på en smaking og omvisning i destilleriet! Opplev hvordan akevitt lages fra potet til fatmodnet kvalitet, besøk krydderkammeret, destilleriet og et lager med over 8000 fat. Unikt denne dagen er en demonstrasjon av bøkkerens håndverk i verkstedet.

Ved ankomst får du en akevitt- og siderbasert cocktail, og omvisningen avsluttes med smaking av fire ulike akevitter.

Program:

  • 16:00 Avreise med buss
  • 16:25 Ankomst og aperitiff
  • 16:50 Omvisning
  • 17:50 Smaking
  • 18:30 Retur
  • 19:00 Ankomst Oslo S

Når: 21. september kl.16:00-19:00 Oppmøte: Oslo S bak Thon Hotell Opera Sted: Anora, Destilleriveien 11 Pris: 450,- (inkl. transport, omvisning og smaking)

Aldersgrense: 20 år

PolseKvadrat_compressed

Kjøkkenskole på Dampkjøkkenet hos Indre Oslo Matforedling med Timon Botez

Opplev "Smaken av Oslo" under Matstreif! Bli med på en kjøkkentime med Timon Botez, der du lærer om Maillard-reaksjonen og hvorfor stekt mat smaker bedre enn kokt. Enkel servering inkludert.

Når: 21. september kl. 13.00-13.45
Hvor: Storgata 36C, ved Mangelsgården
Varighet: 45 min

20240720_124337

Kjøkkenskole på Dampkjøkkenet hos Indre Oslo Matforedling ved Aker Brygge Urban Farm

Møt Oslos matprodusenter på Youngstorget og hos Indre Oslo Matforedling.

Hva kan du oppleve?
Oppdag Microgreens – Smakfullt, Sunt og Bærekraftig!

Bli med på matkurs med Anne-Kristine fra Aker Brygge Urban Farm. Lær om mikrogrønt, deres helsefordeler og hvordan du enkelt kan dyrke dem hjemme. Smak på våre økologiske mikrogrønt og lær hvordan de kan forbedre maten din. Barn er velkomne sammen med voksne.

Når: 21.september kl. 12.00-12.45
Hvor: Storgata 36C, ved siden av Mangelsgården, stor sort kjøreport. Indre bygård.
Varighet: 45 min

Facebook_SIDE_toppbilde_cropped_more_compressed

Hvordan får vi mer økologisk mat?

ØKOUKA, Spire og Økologisk Norge ønsker velkommen til diskusjon og presentasjoner fra en rekke aktører i matbransjen om hvordan vi kan øke norsk, økologisk matproduksjon.

Dropins:

Opplev unike smaksopplevelser under Matstreif!

I tillegg til matløyper og torg, vil det skje mange spennende aktiviteter rundt om i byen hele Matstreif-helgen. Spis og skål ved våre sjarmerende spisesteder i Oslo. Flere ulike steder står klare for å ta deg imot under Matstreif.

 

Når: 20.-21.september

Hvor: Ulike lokasjoner rundt i byen (se liste under)

Varighet: Så lenge du ønsker

Pris: Ulike priser hos serveringssteder. Du betaler på stedet.

Dognvill_Burger_compressed

Døgnvill Burger 

Grillet steikeost fra Hardanger Bygdeysteri toppet med squash marinert i hvitløksolje med basilikum og sitronzest. Under har vi en parmesan-dressing med fersk chili. Serveres med ferskt brød fra Bread & Butter på Frogner, norsk bifftomat og ruccola.

Himkok_siderbar_compressed

Himkok

Opplev essensen av norsk kultur på HIMKOK, hvor cocktailer og brennevin møter lokale tradisjoner. Deres destilleri produserer akevitt, gin og vodka, alt inspirert av den omkringliggende naturen og bærekraftige produksjonsmetoder. Himkok inviterer deg til vår vakre siderbar for å smake på vår utsøkte Hardangersider. Nyt de skarpe, forfriskende smakene av denne lokale spesialiteten, laget med omhu og presisjon for å gi deg den sanne smaken av Norge.

Borrelaas_compressed

Borrelås

Signaturcocktail basert på Sider Frå Hardanger og en stor slice grandiosa

Fiskeriet_compressed

Fiskeriet

Bringebær-spritz med bringebærvin fra Bringebærlandet Rosèsider fra Aga Sider og østers fra Hvaler

Listen oppdateres forløpende...